Romana


PRIMARIA ORASULUI BROSTENI, JUD. SUCEAVA
EDUCATIE

    Asistenta sociala
    Protectia copilului a constituit din totdeauna  si constituie si in prezent o preocupare majora a comunitatilor umane, motivul principal fiind acela ca educatia si cresterea copilului nu se poate realiza in mod spontan ci necesita grija si protectie permanenta.
    Acest lucru este cu atat mai necesar atunci cand minorii sunt abandonati, crescuti in familii monoparentale sau fara conditiile minime necesare de trai din punct de vedere economic.
    Protectia copilului este asigurata atat de autoritatile locale - Consiliul Local Brosteni care dispune de un birou de asistenta sociala si protectia copilului - cat si de fundatia "Bread of Life" ce asigura conditiile pentru cazare si educatia copiilor aflati in plasament cu un numar de 80 de locuri dar si prin intermediul asistentilor maternali.
    Proetectia persoanelor cu handicap - acestia beneficiaza de ajutor sub forma de pensie de handicap cat si de unele ajutoare din partea Consiliului Local prin acordarea unor scutiri de taxe si impozite, scutiri de la abonamentul telefonic, transport. Dar si prin angajarea pentru persoanele cu handicap de gr. I a asistentilor personali.

    Educatia si invatamantul
    Populatia scolara cuprinsa in invatamantul de toate gradele, inscrisa la inceputul anului scolar 2005  a fost de 858. Personalul didactic angrenat in activitatea de invatamant a fost de 75 de persoane, din care 71 de cadre didactice calificate.
    Baza materiala era formata din 17 unitati de invatamant prescolar, gimnazial si liceal din care 7 gradinite, 9 scoli si un liceu.
    Educatia si invatamantul din localitate reprezinta probabil cel mai puternic potential de dezvoltare locala, insuficient orientat insa spre zona dezvoltarii durabile, in special in domeniile ecologiei si reciclarii, turismului si mai ales al tehnologiilor informatice si comunicatiilor.


Copyright Author - MindMagnet Software Romania - developed for KYO INC